bezoek aan Erasmushuis

bezoek aan Erasmushuis

op 3 februari 2024 om 13:30

bezoek aan Erasmushuis + kerk + begijnhof Anderlecht. Met gids.

Het Erasmushuis, het begijnhof en de collegiale Sint-Pieter-en Sint-Guidokerk vormen een uitzonderlijk historisch geheel in het centrum van de gemeente Anderlecht. Het Erasmushuis is een van de oudste gotische huizen van Brussel. Erasmus, de « Prins der Humanisten », verbleef er van mei tot oktober 1521. In de verschillende vertrekken kun je schilderijen en prenten van de meesters uit de 15de tot de 17de eeuw ontdekken, zoals: Albrecht Dürer, Hugo Van der Goes, Cornelis Metsys. Achter het huis bevindt zich een Tuin met geneeskrachtige planten geïnspireerd door de middeleeuwse ommuurde tuin. Het Begijnhof van Anderlecht is het kleinste begijnhof van België. Gesticht in 1252 bestaat het tegenwoordig uit twee vleugels rondom een ommuurde tuin met waterput. Praktisch: Vertrek aan de Zandloper om 13u30. Verdere details in de volgende nieuwsbrief.

Labels: Cultuurregio Thema | hoofdthema Thema | subthema Kunst & Cultuur Thema | subthema Mens & Maatschappij Thema | subthema Religie & Zingeving Thema | subthema Taal Vaste organisatie-brede koepelactiviteit