Over Krasse Koppen: bezoek tentoonstelling KMSKA

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

16 jan
Antwerpen - Koninklijk Museum voor Schone Kunsten # 6661

Krasse Koppen: bezoek tentoonstelling KMSKA

In de 17de eeuw piekt de interesse voor de tronie, het oude woord voor gezicht. Kunstenaars als Peter Paul Rubens, Rembrandt en Johannes Vermeer zetten al hun talent in om het gelaat te schilderen.

dinsdag 16 januari 2024 om 13:00 uur

In de 17de eeuw piekt de interesse voor de tronie, het oude woord voor gezicht. Tronies zijn vaak kleine werkjes, verbluffend geschilderd, getekend of gegraveerd. In deze intieme werken kom je dichter dan ooit bij de kunstenaar. Ze weken het gezicht, het hoofd, los uit de context van Bijbelse en mythologische taferelen, om het afzonderlijk en in al zijn glorie te tonen. Om ermee te spelen, het te bestuderen, te voorzien van kostuums en gekke bekken. Kunstenaars als Rubens, Rembrandt en Vermeer gebruiken op eigen initiatief anonieme modellen voor hun creatieve experimenten. Mensen die we niet hoeven te herkennen. Het KMSKA brengt maar liefst 76 nationale en internationale topstukken samen. Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen KMSKA en National Gallery of Ireland. Na afloop in het KMSKA reist de tentoonstelling verder naar Dublin

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 28,00
Standaard € 30,00

Deelnemers met een museumpas betalen 20 € minder!

Uiterste inschrijfdatum: 20 december 2023.

Gelieve het gepaste bedrag over te schrijven op BE 85 7340 0018 4006 van Davidsfonds Wemmel-Relegem-Hamme. De betaling geldt als inschrijving.

Samenkomst om 11u 40 op de parking van de Pastorijstraat. We proberen zoveel mogelijk samen te rijden.

Inlichtingen: Mieke Thiry: mieke.thiry@hotmail.com  of 0486/36 89 49

Labels: Kunst & CultuurBeeldende kunst1 sessieActiviteitBezoek met gidsCultuurregio Halle-Vilvoorde